Naisiin kohdistuva väkivalta on merkittävä ihmisoikeusongelma sekä Suomessa että muualla maailmassa.

Pyydä varoja turvakodin perustamiseen Barnauliin Venäjälle
   

Altain aluepiirin pääkaupungissa Barnaulissa asuvan Ljuban aviomies alkoi pahoinpidellä häntä pian häiden jälkeen kaksikymmentä vuotta sitten. Ljuba soitti pahoinpitelystä poliisille, mutta nämä ainoastaan keskustelivat miehen kanssa ystävällisesti tai syyttivät Ljubaa miehen aggressiivisuudesta.

Ljuba haki avioeroa, kun mies pahoinpiteli heidän nuorimman poikansa ja uhkasi tappaa Ljuban, kun hän yritti mennä tilanteeseen väliin. Hänellä ei kuitenkaan ollut kodin lisäksi muuta paikkaa, joten hän joutui asumaan miehen kanssa vielä vuoden tapahtuman jälkeen. Mies jatkoi pahoinpitelyä hyökkäämällä Ljuban kimppuun.

Ljuba yritti haastaa miehensä oikeuteen, mutta kaikki oikeudenkäyntiin liittyvät paperit hävisivät. Seuraavan oikeudenkäynnin tuomari sanoi, että Ljuba ei saisi vaivata oikeusistuinta perheen sisäisillä ongelmilla.

Vuonna 1998 joukko Barnaulin asukkaita perusti Women´s Alliance- järjestön, joka kouluttaa poliiseja ja sosiaalityöntekijöitä sekä tukee väkivallan uhriksi joutuneita naisia. Elokuussa 2004 Barnauliin avattiin valtion rahoittama kriisikeskus yhteistyössä järjestön kanssa. Kriisikeskuksessa on yksi Venäjän harvoista ympärivuorokautisista auttavista puhelimista. Väliaikaista majoitusta tarjoava turvakoti kriisikeskuksesta kuitenkin puuttuu.

Vuoden 2005 alussa kriisikeskuksen apulaisjohtaja kertoi Amnesty Internationalin edustajille, että kriisikeskus voisi rahoittaa puolet turvakodista. Kesällä 2006 keskus päätti esittää asian Altain alueen hallinnolle.

Turvakotia tarvitaan alueelle pikaisesti. Nyt tilanne on huono, koska lähisuhdeväkivallasta kärsivät naiset joutuvat usein vetämään väkivaltaisista miehistä tekemänsä ilmoitukset takaisin, koska heidän on jatkettava asumista väkivaltaisen kumppaninsa kanssa.

Allekirjoita vetoomus ja pyydä Altain aluepiirin johtajaa tukemaan turvakodin perustamista Barnauliin!

Lähde: http://www.jokuraja.fi

Allekirjoita vetoomus osoitteessa: http://www.jokuraja.fi/russia_vetoomus.php